Hoe maak je schoenveters schoon?

Hoe maak je schoenveters schoon?

Toch weer gaan stappen op je nét nieuwe sneakers? Of draag je ze al zo lang dat het echt niet meer kan? Wanneer je nog niet toe bent aan nieuwe kun je de versleten sneakers nieuw leven inblazen door deze eens goed schoon te maken. Maar hoe kun je de veters van de sneakers schoonmaken?

Je kunt schoenveters op verschillende manieren schoonmaken. De makkelijkste manier is deze gewoon in de wasmachine te stoppen, dit kost het minste moeite. Daarnaast kun je de veters ook met de hand wassen, hiervoor hebben wij een stappenplan gemaakt. 

Lukt het niet om de schoenveters schoon te maken of ben je gewoon op zoek naar écht schone veters? Wij bieden schoenveters aan in verschillende kleuren voor (bijna) elke sneaker. Dit vanaf €6,95 per paar, daarnaast bieden wij gratis verzending! Klik hier om ons volledige assortiment te bekijken. 

De makkelijkste manier: Wasmachine

Onze favoriete manier om veters schoon te krijgen (naast het kopen van nieuwe) is het wassen met de wasmachine. De veters zijn bijna altijd schoon genoeg en het kost je totaal geen moeite. 

Wel is het belangrijk dat je weet op hoeveel graden de veters gewassen moeten worden. Wij raden aan om dit te doen op 60 graden. Je kunt de veters gewoon met de rest van de was mee wassen.

De veters zelf schoonmaken

Wanneer de veters niet schoon genoeg worden van de wasmachine kun je de veters met de hand schoonmaken. Hiervoor heb je enkel borsteltje en schoonmaakmiddel voor nodig. Waarschijnlijk kom je al ver met de spullen die je in huis hebt. Wij gebruiken zelf deze schoonmaak set van Crep Protect. Hiermee kun je zowel de veters als de sneakers schoonmaken.

Stap 1: Haal de veters uit de schoenen

Hoewel dit natuurlijk een logische stap is zijn er een hoop mensen die de veters in de schoenen laten zitten tijdens het schoonmaken. Dit bespaart een hoop tijd en moeite, echter worden de veters op deze manier niet goed schoon.

Stap 2: Meng het schoonmaakmiddel met water

Vul een bakje met warm water en voeg hier het schoonmaakmiddel aan toe. Zorg ervoor dat je niet te veel schoonmaakmiddel toevoegt, hiermee kan je de veter beschadigen. 

Stap 3: Schrob met het borsteltje de veters schoon

Dip het borsteltje in het warme water met het schoonmaakmiddel. Schrob vervolgens de hele veter schoon. Doe dit eerst voorzichtig, wanneer het vuil niet van de veter af gaat kun je iets harder gaan wrijven. Zorg ervoor dat je dit aan beide kanten van de veter doet. 

Stap 4: Leg de veters een tijd in het water

Na het schrobben kun je de veters het beste 10 tot 15 minuten in het water met daarin het schoonmaakmiddel leggen. 

Stap 5: Afspoelen met kokend water

Na het schoonmaken is het belangrijk om de veters af te spoelen met kokend water. Hiermee zorg je ervoor dat ook het laatste beetje vuil van de veter af gaat.

Stap 6: Laat de veters goed drogen

Voordat je de veters terug stopt in de sneakers is het belangrijk dat je deze goed laat drogen. In de zomer kun je dit het beste buiten doen, mits het niet regent natuurlijk. In de winter kun je ze het beste binnen laten drogen. 

Zodra de veters droog zijn kun je deze terug stoppen in de sneakers. Je kunt nu weer optimaal genieten van je favoriete sneakers! 

Tip: Worden je witte veters niet schoon genoeg? Je kunt er met bleekmiddel voor zorgen dat de veters toch weer wit worden!

Nog steeds geen schone veters?

Wij hopen natuurlijk dat je na het volgen van deze tips brandschone veters hebt. Uit ervaring blijkt helaas dat niet alle veters weer helemaal schoon worden, met name witte veters zijn lastig schoon te krijgen. 

Wij bieden nieuwe veters aan voor een hoop verschillende sneakers, je kunt hierbij denken aan merken als Nike, New Balance en Adidas. De schoenveters zijn verkrijgbaar vanaf €6,95 per paar, wij bieden gratis verzending. Op deze pagina kun je het volledige assortiment bekijken. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.