Nike: Welke schoenveters heb ik nodig?

Nike: Welke schoenveters heb ik nodig?

Welke lengte veter in Nike schoenen moet verschilt per model. Alle veters die in Nike schoenen zitten zijn platte veters (met uitzondering van SB Dunks en speciale modellen / releases). De lengte van de veters is vaak tussen de 120 en 180 centimeter. Hieronder vind je een lijst met welke lengte bij welk model hoort.

Nieuwe schoenveters kun je bestellen bij Sneaklaces.nl. Wij bieden veters aan die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als originele Nike veters en dezelfde lengte hebben. De veters zijn verkrijgbaar vanaf €6,95 en worden gratis verzonden. Klik hier om ons volledige assortiment te bekijken.

Air Force

Het model wordt uitgebracht in verschillende varianten: de low, mid en high. Voor de Air Force 1 Low heb je veters nodig met een lengte van 120 centimeter. Voor de Air Force 1 Mid heb je langere veters nodig, deze zijn 140 centimeter. De Air Force 1 High heeft de langste veters, deze zijn 160 centimeter.

Air Jordan 1

De populariteit van deze sneaker is tegenwoordig ongekend. Na samenwerkingen tussen Nike en Travis Scott wil iedereen Jordans. Ook Jordans 1's worden in verschillende varianten uitgebracht. De populairste zijn de high's en de mid's, daarnaast worden er ook low's uitgebracht. De veterlengte van de Jordan 1 High is 180 centimeter. In Jordan 1 Mid's zitten veters van 160 centimeter. Het minst populaire model, de Jordan 1 Low beschikt over veters met een lengte van 140 centimeter.

Nike Dunk

Sinds 2020 zijn Nike Dunks weer helemaal terug. Hoewel eerst alleen sneakerheads ze wilde hebben wordt nu ook de rest van de jongeren geïnteresseerd. De meest voorkomende varianten van de Dunk zijn de Dunk low en de Dunk high. In de Dunk low zitten veters met een lengte van 140 centimeter, bij de Dunk high zijn de veters 160 centimeter. 

Naast deze modellen brengt Nike ook de Dunk Disrupt uit, voor dit model heb je veters nodig met een lengte van ... centimeter. 

SB Dunk

SB Dunks zijn skate schoenen, niet bedoeld voor lifestyle. Toch worden ze steeds minder gedragen om op te skaten. De veterlengte van SB Dunks is hetzelfde als die van normale Nike Dunks. Het verschil is dat in de normale dunks platte veters zitten, in SB Dunks zitten ronde veters. Bestel dus geen veters voor normale dunks. 

Air Max 1 

Elke Nederlander kent ze wel, de Air Max 1's. Na een succesvolle campagne met Patta heeft Nike deze schoen weer helemaal teruggebracht. Bij dit model hangt de lengte van de veter af van de schoenmaat. Heb je een gangbare maat tussen de 40 en 45 kun je het beste kiezen voor een lengte van 120 centimeter. Heb je een kleinere maat kun je het beste kiezen voor 100 centimeter, bij een grotere maat wordt 140 centimeter aangeraden.   

Air Max 90

Dit model lijkt veel op de Air Max 1. Doordat deze minder gelimiteerd wordt uitgebracht zie je dit model veel vaker op straat. In Air Max 90 schoenen zitten veters met een lengte van 140 centimeter. Ook bij dit model zou je bij een maat kleiner dan 40 kunnen overwegen om te kiezen voor veters met een lengte van 120 centimeter. 

Air Jordan 3

Micheal Jordan droeg de Jordan 3 voor het eerst in 1985 tijdens een wedstrijd die hij speelde bij Chicago Bulls. Er verschijnen jaarlijks nog steeds nieuwe varianten van de Jordan 3, daarnaast worden oude varianten van de schoen opnieuw uitgebracht. De veters die in de Jordan 3 zitten hebben een lengte van 160 centimeter.

Air Jordan 4

De Air Jordan 4 wordt steeds populairder. Doordat iedereen tegenwoordig op 1's loopt zijn liefhebbers opzoek gegaan naar paartjes die minder vaak gedragen worden. Zij zijn toen uitgekomen bij de Jordan 4. In de Jordan 4 zitten veters met een lengte van 140 centimeter.

Blazer Mid

De Blazer Mid wordt steeds minder populair, er worden er ook steeds minder uitgebracht. Toch zijn er nog veel mensen die een paartje in de kast hebben staan. Wil je de veters van je Blazer Mid vervangen kun je het beste kiezen voor veters met een lengte van 180 centimeter.

Staat jou model er niet tussen? 

Tegenwoordig bestaan er enorm veel Nike modellen waardoor wij ze onmogelijk allemaal in dit lijstje kunnen verwerken. Heb je een model schoen dat hier niet tussen staat is het belangrijk dat je het aantal vetergaatjes telt. Afhankelijk van dat aantal kun je in het volgende overzicht kijken hoe lang de veters zijn die je nodig hebt.

  • 4 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 70 centimeter
  • 5 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 90 centimeter
  • 6 of 7 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 120 centimeter
  • 8 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 140 centimeter
  • 9 of 10 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 150 centimeter
  • 10 gaten: Je kunt het beste kiezen voor veters van 180 centimeter

Let er op dat dit slechts een schatting is, vanwege de verschillende designs in de modellen kan het zijn dat de veters toch niet passen. Via sneaklaces.nl kun je de veters die niet passen altijd gratis terugsturen, je krijgt dan je geld terug zodat je andere veters kunt bestellen.

Wil je het echt zeker weten? Dan kun je het beste de originele veters opmeten, dan weet je zeker dat je goed zit!

Ben je opzoek naar nieuwe schoenveters? Dan zit je bij sneaklaces.nl wel goed! Wij bieden verschillende soorten veters aan vanaf €6,95. Daarnaast bieden wij gratis verzending en kunnen bestellingen gemakkelijk retour gestuurd worden. Klik hier om het volledige assortiment te bekijken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.